(ВІДЕО) «Робота оператора БПЛА – це круто, цікаво та пізнавально!»

НАЗАД
25 червня 2024 12:56

Саме так вважає прикордонник відділу «Ужгород» Чопського загону сержант Андрій Сикуринець.

Юнак проходить службу на посаді оператора безпілотних літальних апаратів. Таку спеціальність обрав для себе сам, адже з дитинства захоплювався дронами та комп`ютерними іграми. «Ось так моє хобі дитинства перетворилося на роботу, яка, вірю, приносить користь країні», – зазначає військовослужбовець.

Завдання сержанта Сикуринця – спостерігати з безпілотника за визначеною ділянкою місцевості, виявляти правопорушення, вистежувати рух порушників кордону та скеровувати рух прикордонних нарядів, які вибувають на їх затримання.

Після роботи, звісно, він проводить технічне обслуговування літального апарата. «Сама робота, – каже Андрій, – не надто важка та досить цікава, вона дозволяє розвиватися та постійно вивчати нове».

Андрій Сикуринець проходить військову службу за контрактом з літа 2021 року. Хлопець вирішив вдягнути однострій за прикладом батька – військовослужбовця Збройних сил України.

 «Спочатку було важкувато і все незрозуміло, дуже багато нового. Мені чимало допомагали колеги, які уже мали за плечима досвід служби. Я пройшов курс первинної підготовки, потім було навчання на оператора БПЛА. Ми вивчали теорію, займалися з дронами у полях, відточували майстерність у різних умовах та на різній місцевості. Словом, було цікаво і дуже пізнавально», – розповідає прикордонник.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну юнак виявив бажання вирушити з бойовим підрозділом на схід України. Набуті навички він тепер використовував задля виявлення та знищення окупантів. Прикордонник разом з побратимами вистежували пересування ворожих сил, розташування піхоти і техніки ворога та передавали дані артилерії.

Після завершенні бойового завдання Андрій Сикуринець повернувся у свій підрозділ та продовжує виконувати обов’язки за посадою. Зізнається, що набутий на війні досвід значно підвищив його майстерність. За останні декілька місяців прикордонник за допомогою дрона виявив сімох правопорушників. Каже, що жодного разу не пожалкував про свій вибір.

Хочеш стати оператором безпілотника?  ­– Заходь на сайт ДПСУ, заповнюй анкету. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси